SUPA DE OASE CU GALUSTI DE GRIS

Reteta de supa de oase cu galusti de gris este o supa traditionala romaneasca, care se face cu oase de vita sau de porc fierte in apa cu legume si condimente si cu galuste mici si pufoase din oua si gris. Supa de oase cu galuste de gris este o supa consistenta si satioasa, care se poate servi cu paine si ardei iute.

Ingrediente supa de oase cu galusti de gris
1 kg de oase de vita sau de porc
4 litri de apa
2 morcovi
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
1 radacina de telina
2 cepe
2 foi de dafin
10 boabe de piper
sare dupa gust

Ingrediente pentru galusti
2 oua
140 g de gris
un praf de sare
patrunjel tocat pentru servit

Mod de preparare supa de oase cu galusti de gris
Spalati bine oasele si puneti-le intr-o oala mare cu apa rece. Puneti oala la foc mare si lasati sa fiarba. Cand se formeaza spuma, indepartati-o cu o spumiera. Repetati operatiunea pana cand supa devine limpede.

Curatati legumele si taiati-le in bucati mari. Adaugati-le in oala impreuna cu ceapa intreaga, foile de dafin, boabele de piper si sare dupa gust. Reduceti focul si lasati sa fiarba la foc mic timp de 2 ore sau pana cand carnea se desprinde usor de pe oase.

Scoateti oasele din supa si dezosati-le. Puteti pune carnea inapoi in supa sau o puteti folosi pentru alte preparate. Strecurati supa printr-o sita fina si puneti-o din nou la fiert.

Pentru galuste, bateti ouale cu un praf de sare intr-un bol. Adaugati grisul treptat, amestecand bine, pana obtineti o compozitie groasa si omogena. Lasati compozitia sa se odihneasca timp de 10 minute.

Cu o lingurita udata in supa fierbinte, luati din compozitie si formati galuste mici. Adaugati-le in supa clocotita si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15 minute sau pana cand galustele se ridica la suprafata.

Presarati peste supa cu galuste patrunjel tocat si serviti fierbinte.

Supa de oase cu galuste de gris este o reteta simpla si hranitoare, care va va incalzi si va va satisface pofta.

SUPA DE OASE CU GALUSTI DE GRIS (reteta nr. 2)

Supa de oase limpede 400 ml, morcov 70 g, telina 30 g, patrunjel radacina 30 g, sare 2 g, verdeata tocata marunt.

PENTRU GALUSTI: Gris 12 g, ou ¼ buc.

Se pun oasele sa fiarba in apa rece. Pentru a obtine 400 ml de supa se pun la foc 800 ml de apa. Daca supa scade prea mult, in lichidul care clocoteste se adauga apa fierbinte pentru ca supa sa nu se tulbure. Ca sa se faca o extractie cat mai concentrata de oase, acestea se pun la foc dupa ce au fost sfaramate. Se lasa sa fiarba 4 – 6 ore. Sarea se adauga la supa cand aceasta este aproape gata. Se spumeaza supa de cate ori este nevoie. Zarzavaturile se adauga in supa de oase in ordinea duratei lor de fierbere. Cand acestea au fiert incat pot fi usor patrunse cu furculita, se strecoara supa si in lichidul limpede se adauga galustele de gris.

Galustele se prepara in felul urmator: albusului batut spuma i se adauga amestecand usor galbenusul si apoi grisul turnat in ploaie. Din aceasta compozitie se iau cu lingurita umezita portii mici care se introduc in supa clocotita.

Se fierb la foc incet acoperite cu un capac, timp de 10 minute.

La ultimul clocot se adauga verdeata tocata marunt.

2 raspunsuri la “SUPA DE OASE CU GALUSTI DE GRIS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *