DIETA RINA

DIETA RINA

Dieta Rina face parte dintr-o categorie numita „diete disociate”, unde se presupune consumul unor alimente care fac parte din aceeasi categorie. Ele nu trebuie amestecate deoarece teoria pe care functioneaza dieta este aceea ca alimentele din profiluri mixte cauzeaza probleme de digestie, printre altele.

Dieta Rina

CURA DE SLABIRE RINA

Putem gasi o multime de diete care promit ca ajuta la imbunatatirea sanatatii si la inlaturarea grasimii care ne cauzeaza atat de multe probleme. Corpul este controlat de procese extrem de complexe, pe care nu am reusit sa le deslusim in totalitate nici in ziua de astazi, cu toata evolutia tehnologica pe care am avut-o. De aceea medicina pare sa ofere, de cele mai multe ori, un tratament pentru simptomul cauzat de boala sau de conditia pe care o aveti, dar nu un tratament pentru cauza in sine.

DIETA RINA DETALIATA

Dieta Rina nu presupune calcularea caloriilor. In dieta Rina conteaza foarte mult tipul de alimente pe care il consumati, si nu cantitatea, desi si ea are un rol destul de important, in functie de dieta aleasa. Este propusa ca fiind o dieta sanatoasa, care promoveaza pierderea in greutate, dar ca toate dietele de acest gen, nu exista indeajuns de multe studii care sa ateste sau sa infirme eficienta ei.

Dieta Rina cere ca in fiecare zi sa se consume acelasi tip de aliment. Dar acest lucru poate avea implicatii destul de mari in randul unor persoane, deoarece se schimba zilnic consumul de alimente. Intr-o zi veti avea fructe si legume, pline de carbohidrati, iar in ziua urmatoare veti avea o zi cu produse animale, cum ar fi carne, oua sau branza.

Stim de la mai multe studii recente ca „schimbarea metabolica” nu este atat de sanatoasa pe cat s-ar crede. Schimbarea metabolica (metabolic switch) este momentul cand se schimba metabolismul de ardere a carbohidratilor cu cel de ardere a grasimilor.

CUM FUNCTIONEAZA DIETA RINA
Dieta Rina presupune consumul unui singur grup de alimente intr-o zi. Teoria din spatele dietei este aceea ca alimentele sunt fie alcaline, fie acide, iar cand stomacul nostru trebuie sa le proceseze pe toate, apar diferite probleme. Dar daca vom consuma doar un tip de aliment intr-o zi, atunci vom pune mai putina presiune asupra intregului sistem digestiv.

DIETA RINA PE ZILE

Haideti sa aflam ce alimente trebuie consumate de catre persoanele care urmeaza Dieta Rina pe zile:

DIETA RINA ZIUA 1
Mic dejun: O cantitate mica de fructe (desi nu e necesar). Daca este posibil, nu mancati nimic la micul dejun.

Pranz: Orice aliment de origine animala (carne de vita, oua, peste). Mancati pana cand senzatia de satietate incepe sa apara.

Cina: Se vor consuma aceleasi alimente ca la pranz (carne de vita, oua, peste). Puteti alege sa consumati o singura felie de paine pe zi (nu este recomandat mai mult de atat).

DIETA RINA ZIUA 2
In a 2-a si a 3-a zi dieta Rina cere sa consumati carbohidrati, dar sub forma de legume. Puteti consuma de-a lungul zilei alimente precum orez, cartofi, fasole, linte, pastai, si asa mai departe. Evitati orice tip de zahar adaugat, dar puteti opta catre o patratica de ciocolata neagra la sfarsitul zilei. Se recomanda 3 mese pe zi, la fel ca in cazul primei zile.

DIETA RINA ZIUA 3
Cea de-a 3-a zi din dieta Rina este tot ziua carbohidratilor, ziua preferata a celor care tin diete intrucat se pot consuma alimente care, in mod normal, sunt interzise in cadrul altor cure de slabire, mai restrictive.

DIETA RINA ZIUA 4
In a 4-a zi puteti consuma o cantitate medie de fructe, dar sa fiti siguri ca veti consuma mai multe tipuri de fructe, pentru a avea acces la cat mai multe vitamine.

DETALII LEGATE DE DIETA RINA
Corpul nostru poate folosi trei macronutrienti (alcoolul nu este considerat un macronutrient insa tot contine calorii): proteinele, carbohidratii si grasimile.

  • Proteinele nu sunt folosite pentru energie, decat in cazuri extreme cand corpul nu are de unde sa isi ia energia. Dar, pentru o persoana normala cu un sistem metabolic sanatos, proteinele vor fi folosite pentru a produce anumiti hormoni, masa musculara, si multe altele.
  • Corpul nostru foloseste pentru energie doar carbohidrati si grasimi, iar pentru a putea arde grasimi (a intra in cetoza) va trebui sa eliminati aproape toti carbohidratii din dieta voastra. Si procesul este unul lung, pentru o persoana care nu a fost niciodata in cetoza in viata ei, procesul de schimbare poate dura chiar si doua saptamani.
  • Motivul este unul simplu: guta noastra contine anumite bacterii care ne ajuta la digestie si multe alte procese de care organismul nostru este dependent. Bacteriile care asimileaza grasimile sunt diferite fata de cele care metabolizeaza carbohidratii, iar schimbarea in biom se produce in timp.

Cei care au experimentat cu cetoza au observat ca daca si-au adaptat corpul pentru arderea grasimilor, atunci in momentul cand vor avea un cheat-day, ei vor reveni mult mai rapid si mai usor in cetoza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *