Health & Beauty

Retete dietetice

Retete utile

CHIFTELE LA ABURI
CHIFTELE LA ABURI

Carne 150 g, paine alba 25 g, ou ¼ buc, sare 3 g, apa 40 ml.

Se curata bine carnea de pielite si zgarciuri. Se inmoaie painea in apa, se stoarce foarte bine, se amesteca impreuna cu carnea si se da de trei ori prin masina de tocatcu sita deasa. Compozitia aceasta se bate bine de fundul care se foloseste numai pentru carne cruda si se amesteca cu apa ramasa din stoarcerea painii. Tocatura se face mai pufoasa daca apa se incalzeste putin si daca se bate carnea cel putin 10 minute, pana cand compozitia devine ca o pasta. Se adauga oul, sarea dupa gust si foarte putin cimbru cernut prin sita. Se modeleaza cu mana uda chiftelele care se pun la fiert 30 minute la aburi, in vasul special sau in apa la foc domol.

Chiftelele la aburi sunt mai gustoase servite cu smantana, cu sos alb dietetic sau cu unt.


MITITIEI DIETETICI
MITITIEI DIETETICI

Carne 100 g, ou 1/5 buc, sare 1 g, cimbru uscat si cernut.

Carnea se alege de pielite si zgarciuri, se spala, se trece de 2 – 3 ori prin masina de tocat carne. Se amesteca cu o lingura de apa calda, cu ou, cimbru si sare. Carnea se bate cel putin 10 minute pe fundul de lemn, pentru a ingloba aer si a o transforma intr-o masa pufoasa. Se modeleaza cu mana uda rulouri de carne in forma de mititei si se frig pe gratar sau pe plita incinsa.

Mititeii facuti din carne foarte slaba pot fi serviti cu putin unt proaspat.

Mititeii se consuma de obicei cu diverse garnituri de pireuri de legume sau cu casa de gris fiert scazut in supa de carne.